What is MediDance?

MediDance - the movement-meditation with eyes wide open was created more than 15 years ago by Hungarian dance master and movement-therapist, Krisztina Kiss.

The unique, registered trade mark system combines different dance styles like afro, latin, oriental fusion, jazz etc. with yoga, chakra-meditation and relaxation techniques in order to achieve a total harmony of mind, spirit, soul and body.

Its proven positive effects on metabolism, immune and lymphatic system are the key of its growing success!

2011/05/04

MÁJUSI ÓRABEOSZTÁS

Szevasztok!

Ezzel is elkésve, dehát annyi dolog van ugyebár.. meghát ez a corporate lét is újra bedarálja az ember lányát.. :-)

naszóval:
05. 02. K (- ez ugye már megtörtént, és milyen jó is volt :-))
05. 09. O
05. 16. K - FELET FIZETSZ, KETTEN JÖHETSZ
05. 23. K
05. 30. O

Találkozunk Hétfőn!

2011/05/03

ALLERGIÁK


"... Az allergia tulajdonképpen szerzett túlérzékenység a környezetünkben és a közvetlen közelünkben található anyagokra. Az allergia egyre jobban elhatalmasodik, ha az ember újra és újra ki van téve az ingerlő hatású anyagnak, és számos különböző módon megjelenhet, mint: bőrkiütés, bőrgyulladás, a nyálkahártya megduzzadása és váladékozása, a hörgők görcsös állapota, allergiás sokk, szélsőséges esetekben gyorsan eső vérnyomással, ami eszméletvesztéshez vezet (...)
Az allergiára való hajlam egyre nő, ahogy a szervezetünkben egyre több méreganyag halmozódik fel, amelyet sem feldolgozni, sem kiválasztani nem tudunk. A környezetszennyezés és a különböző ételekre való túlérzékenység természetesen fontos szerepet játszik ebben. Más tényezők, mint a stressz, a kevés pihenés és alvás meggátolják a szervezet regenerálódási lehetőségét, túlterheltségi feszültség alakul ki - ennek eredményeként jön létre az allergiás reakció.
Hasznos az egészséges táplálkozás, a méreganyagoktól mentes élet, ha csak természetes gyógymódokat alkalmazunk, és - a legfontosabb - ha sem közvetlenül, sem közvetve nem szennyezzük magunkat az elektromágneses sugárzás semmilyen formájával. A diétát mindenképpen szakmai felügyelet mellett kell végezni, figyelembe véve az adott személy egyéni toleranciaszintjét. Ezenkívül a pihenés, a megfelelő mennyiségű alvás és a rendszeres méregtelenítés segíthet a szervezet szükséges megújulásában. Végül irányítsuk arra a figyelmünket, hogy mire lehetünk érzelmileg allergiások.
Az allergia önsegítő kezelésének stratégiái korlátozottak. Mégis- kevésbé súlyos esetekben, mint amilyen a szénanátha - a kristályok sokat segíthetnek.

Az AKVAMARIN nagyon sok allergia esetében használ, különösen, ha annak erősödését valamilyen pszichológiai vagy érzelmi nyomás okozza. Használható a légzési reakciók, és a heves, hirtelen fellépő kerinési problémák esetében is. Az akvamarin érzelmi megnyugvást és enyhülést nyújt.

A BOROSTYÁN azon allergiák esetében segít, amelyek legfőképpen a bőrt és a nyálkahártyát érintik. Bármely olyan esetben alkalmazható, ahol bizonyos érintkezéssel kapcsolatos idegenkedésről van szó.

A KÉK SZALAGOS ACHÁT serkenti a nyirokáramlást, és biztosítja az allergiás reakciók gyors enyhülését. Segíti a test tisztulási folyamatait, ami hasznos az allergia kialakulásának fázisában. Ezenkívül támogatja a konfliktuskezelő képességeinke, hozzájárul, hogy érzelmi reakcióink megfelelőek legyenek, s így többé nem reagálunk allergiásan az adott helyzetben.

A KRIZOPRÁZ az olyan allergiák esetében segít, amelyek mérgezések után (vagy egy bizonyos gyógykezelés után) jelentkeznek, vagy amelyek helytelen diéta miatt alakulnak ki.

A HOMOKBARNA SÁVOS JÁSPIS mindenféle allergia esetében hatásos, mivel tisztítja a mérgekkel és szennyező anyagokkal teli szöveteket. Csökkenti a feszültséget, segít, ha izgatottak vagyunk. Csökkenti a stresszt is, ugyanakkor erősíti az önbizalmat.

AZ ÓCEÁNJÁSPIS - különösen, amelyik zöld/fehér zárványt vagy áttetsző tiszta kalcedonfoltokat tartalmaz - segít a test megtisztitásában, és szabályozza az immunrendszert. Gyorsan lecsillapítja az allergiás reakciókat, és hosszú távon csökkenti az allergia kialakulására való bármilyen hajlamot. (...) (Giegner, pp. 33-35)