What is MediDance?

MediDance - the movement-meditation with eyes wide open was created more than 15 years ago by Hungarian dance master and movement-therapist, Krisztina Kiss.

The unique, registered trade mark system combines different dance styles like afro, latin, oriental fusion, jazz etc. with yoga, chakra-meditation and relaxation techniques in order to achieve a total harmony of mind, spirit, soul and body.

Its proven positive effects on metabolism, immune and lymphatic system are the key of its growing success!

2011/01/20

HOLDKŐ
























Azután, hogy az előző bejegyzésben ódákat zengtem az "egyedüli, legjobb, leghitelesebb, ésatöbbi, ésatöbbi" könyvről Hétfőn kaptam ajándékba egy másikat, ami más aspektusból ugyan, de hasonló megbízhatósággal tárgyalja az ásványok és féldrágakövek élettani hatását.

Így aztán arra gondoltam felváltva használom majd őket, merthogy kettő mégiscsak jobb, mint egy, ugyebár ráadásul a HOLDKŐ-ről most ennek a könyvnek ( Sang-E-Sitara: Kő-Követek, A Kabbala, a Tarot és a Kövek összefüggései, Édesvíz, Budapest, 1998) a tolmácsolásában olvashattok.


"...Bézs, rózsaszín, zöld, sárga, fehér, szürke, kék finom árnyalataiban ezüstösen derengő, alig átlátszó, fehér karcú, selymes fényű, a földpátcsoportba tartozó kálium-alumínium-szilikát összetételű kő.

Indiában szerencsekőnek tartják, s így ott szentnek számít. A tojás alakúra csiszolt holdkő Síva jelképe. Hindi neve candrakanta mani, ami annyit jelent: a Hold fénye. Indiai asztrológusok a Hold erejének pozitív befolyásolására használják ezt a követ. Őseink úgy vélték, a színét aszerint változtatja, hogy a Hold milyen negyedben áll, így nálunk varázskőne, csodatevőnek számított. A mágusok szerint az összeveszett szerelmeseket és a házastársakat kibékíti. Az arabok a családi békét, a gyermekáldást várták tőle, az indiánok a Nagy Istennő köveként tisztelik. Egyes népek a bőséges terméshozam reményében a gyümölcsfák ágaira holdkövet akasztanak. A nagyon érzékeny emberek telihold idején tartsák magukat távol tőle, nők a menstruáció idején óvatosan bánjanak az energiájával. Milvel a holdkő a jin energiák megtestesítője, így ezüttel hordjuk, a belőle készült ékszert óvjuk a szappanhabtól, a vegyi anyagoktól, az ütődéstől.

Éjszaka, teliholdnál érdemes feltölteni. A Hold hatása alatt áll és a Rák jegyét jelképezi.


Az ájurvédikus orvosok évezredek óta gyógyítanak holdkőből készült anyagokkal, a modern gyógykőterápia is nagy tiszteletben tartja, a női betegségeknél nélkülözhetetlen.

Ajánlott azoknak, akiknek fájdalmas menstruációjuk van, ilyenkor a ciklus előtt öt nappal vegyék magukhoz. Mivel a holdkő szabályozza a hormonháztartást, elősegíti a petefészek ösztrogén-, és tesztoszterontermelését. Nemcsak azoknak segít, akiknek rendszertelen a havi vérzése, hanem a változókorú nők is bizalommal fordulhatnak hozzá, ilyen esetben ajánlott az összes mirigyre holdkövet tenni hatásos lápis lazulival együtt. Harmonizálja a női szervek működését, nemcsak a petefészek bajainél, a női nemi szervek rákjánál, cisztánál, terméketlenségnél gyógyít, hanem a terhesség ideje alatt is elősegíti a tejképzést, megkönnyíti a szülést és az azt követő időszakot.


A nyirok-, és a pajzsmirigy-mellékcsakra legfontosabb köve, a mirigyrendszer összehangolója.

A koronacsakrán át hat a tobozmirigyre, a harmadik szemen pedig az agyalapi mireigyre és a középagyra, megakadályozza a vízfejűséget, a torokcsakrán át a pajzsmirigyre, a szívcsakrán át a csecsemőmirigyre, a köldökcsakrán át a hasnyálmirigyre hat, ahol segíti a cukor-szénhidrát anyagcserét és támogatja az inzulintermelést, beállítja a megfelelő vércukorszintet.


Támogatja a vér tápanyagellátását, segíti az emésztést, hatásos hasi-, és gyomorpanaszoknál, gyomorfekélynél, serkenti a lép működését, segít a bélbetegségeknél, az emésztésnél, és a súlyos soványságban szenvedőknek.

A holdkő segítségünkre lesz a nyirokmirigy daganatainál, pozitívan befolyásolja a nyirok működését, hogy a szövetek közt ne halmozódjon fel a szövetnedv, vagyis ne keletkezzen ödéma. A torokcsakrán át a kék topázzal együtt a pajzsmirigyre jó hatású, általa szabályozza a növekedést. Hosszú láncként a nyakban a csontokat és az izületeket tartja karban, gyógyító hatású a tarkómerevségnél és a csigolyák megbetegedéseinél. Alkalmazzuk bármilyen makacs fekély, felfekvés esetében, égési sérüléseknél, vágott sebnél - segíti a gyorsabb hegedést. Alkalmazzuk a rákos betegségek kezdeti állapotánál, ajánlott a Hold hatására kiváltott betegségekre is (holdkórosság, asztma, epilepszia).


A holdkő egyensúlyban tart, oljda félelmeinket, harmóniát sugároz, feltárja a gyengeségeinket. A felhevült érzelmeinket nyugtatja a hűvös kék sugárzásával. Növeli a jint, a nőies energiát, erőteljesebbé teszi az álmokat, megnyitja a tudatunkat, hogy bepillantást nyerhessünk a belső világunkba.

A Holdat jelképezi: érzékennyé, érzővé tesz, titkos fényével felszínre hozza az elnyomott érzelmeinket. Az észak-amerikai indiánok nagymamának nevezik a Holdat, akár a bábát, aki minden szülésnél jelen van. holdkő ajánlott a férfias nőknek, a vasszívű férfiaknak, akik úgy gondolják, csak a nők sírhatnak, mert az erősebb nemnek minden érzést ki kell küszöbölnie. Ne feledd, csak az a teljes ember, aki egyensúlyba hozza a férfias és a nőies oldalát. Forduljanak hozzá azok is, akik túlságosan gyakran, minden jelentés nélkül dobálóznak a szeretet szóval, mivel a holdkő a titokzatosságával érzékennyé, türelmessé, nyítlszívűvé, őszintévé tesz..." (pp: 165-167)






No comments:

Post a Comment