What is MediDance?

MediDance - the movement-meditation with eyes wide open was created more than 15 years ago by Hungarian dance master and movement-therapist, Krisztina Kiss.

The unique, registered trade mark system combines different dance styles like afro, latin, oriental fusion, jazz etc. with yoga, chakra-meditation and relaxation techniques in order to achieve a total harmony of mind, spirit, soul and body.

Its proven positive effects on metabolism, immune and lymphatic system are the key of its growing success!

2011/01/12

Gyógyító kristályok


Még tavaly (akármilyen vicces is ez a "tavalyozás" már január közepe táján járunk) említettem, hogy hamarosan elindítjuk a bejegyzéssorozatunkkat az ásványok, féldrágakövek hatásairól. Azért vártunk eddig, mert egy olyan megalapozott, szakirodalmat kerestünk, ami nemcsak egy-két szóban ismerteti a köveket és élettani hatásukat, hanem valóban használható hiteles hivatkozásként.

Nna, ezt a könyvet meg is találtam nemrég, úgyhogy ezentúl rendszeresen olvashattok majd postokat lelki és fizikai betegségekről és az ezeket gyógyító ásványokról, kristályokról Michael Gienger tolmácsolásában ( Gienger: Elsősegély Gyógyító Kristályokkal, Édesvíz, Budapest, 2009)



"A kristálygyógyítás tudománya


A régi időkből származó hagyományok és az indiai, káldeai, mezopotámiai, egyiptomi és antik görög régészeti felfedezések bizonyítják, hogy a kristálygyógyítás tudománya már az emberiség keletkezésének kezdeti szakaszában is létezett. A kristályokkal való gyógyítást sok ezer évig az orvostudomány természetes részének tartották, amelynek hagyománya egészen a reneszánsz idejéig jelen volt a nyugati világban.

A felvilágosodás kezdetekor e gyógymód mégis visszaszorult, mert olyan filolófia volt érvényben, amelyik a racionális gondolkodást hangsúlyozta, és alapjaiban kérdőjelezte meg a hagyományokat. Ez a filozófia -az újonnan megjelenő természettudományokkal együtt- egyszerű babonának tartotta a kristályok gyógyító erejét. Attól függetlenül, hogy a "régi" módszerrel valódi sikereket lehetett elérni, a modern gondolkodású emberek problémája az volt, hogy a kristálygyógyítás folyamatát tudományosan nem lehet megmagyarázni. Ma a dolgok másképp állnak. A modern tudomány és a kapcsolódó tudományterületek fejlődésével fény derüt arra, hogy minden test állandó energiakapcsolatban van a környezetével. Ily módon a fény, a hő és a többi sugárzó elektromágneses energia elnyelődik, átalakul és újra felszabadul. Sajnos legtöbbször a negatív jelenségek- mint a nukleáris sugárzás okozta károsodás, a légköri szennyezés, az elektromágneses/ sugárzási hatások és a többi- kerülnek a figyelem középpontjába, elterelve a figyelmet az energetika és az egészség kapcsolatáról. Mindemellett természetesen léteznek pozitív és gyógyító hatások, beleértve a kristályokból származókat is.


Minden kristály rezgése egy sajátos energiamintázatot követ, s az ásványtól függően mérhető ingadozást mutat a teljes elektromágneses spektrumon. Bár a kristályok energiája viszonylag alacsony intenzitású, mégis érzékelhetően nagy hatású, mivel mágneses rezgésük harmonikus és folyamatos. A radioaktív ásványok kivételével a kristályok nem bírnak saját energiaforrással. Ehelyett a felvett fény-, és hőenergiát alakítják át egyfajta "sugárzássa". Tudományosan bizonyított tény, hogy az emberi test sejtmagjai fényimpulzusokat bocsátanak ki, amelyek a sejtek közötti belső kommunikációt szolgálják, és a szöveteket és szerveket hangolják össze. Ezek az úgynevezett biofotonok nyilvánvalóan ki vannak téve a kristályok elektromágneses rezgésének, bár a pontos mechanizmus még felderítésre vár. Azok az agyhullámokban bekövetkező spontán változások, amelyek a nemesköveknek a testre helyezésével történnek, mégerősítik, hogy legalábbis valamiféle hatás kimutatható.


Amikor egy kristály elektromágneses mezője érintkezésbe lép az emberi szervezettel, a következő hatásokat fejti ki:

- a meridiánokon (a test energiapályáin) keresztül energia áramlik

- a csakrák működésbe lépnek

- stimulálja az idegi elektromos válaszokat

- aktiválja a hormontermelő mirigyeket (válaszul az elektromágneses stimulációra)

- beindul a sejtek, szövetek és szervek anyagcseréje (mivel az anyagcsere a sejtek membránján keresztül elektromágneses ingerlés hatására valósul meg)


Egy kristály elektromágneses tere elméletileg minden területre kihat. Mégis csak ott hatásos, ahol hasonló frekvenciát (például: mert ugyanaz az ásvány alkotja) vagy hasonló energiastruktúrát talál. Ezt a jelenséget "rezonanciának" nevezzük. Azon a ponton, ahol a testtel érintkezésbe lép, egyfajta visszhang keletkezik, ahol a test hasonló anyaga, részecskéi vagy szerkezetei harmónikusan tudnak együtt rezegni azzal a frekvenciával, amely a kristályokból kilép. Ezzel az eljárással nemcsak a test fizikai részeit lehet stimulálni, hanem emelni lehet vele a megfelelő érzelmi, mentális és spirituális szintünket is. A kristálygyógyítás éppen ennek köszönhetően holisztikus tudomány.


A kristály gyógyító erejét valójában rezdő energiájának tartóssága és szabályossága okozza. A testünkben található kaotikus, zavaros frekvenciák a kristályok "behangoló" tulajdonságával harmonizálhatók. Testünkben az összehangolt rezgések és ritmusok kevesebb energiát emésztenek fel, mint az összevisszák vagy a zűrzavarosak. Ugyanúgy, mint ahogyan egy egész zenekart uralhat egy kitartó fuvolaszólam, testünk egész szimfóniáját be lehet hangolni egyetlen kristály rezgésével.


A kristály természetes sajátságai tehát azokra az alapelvekre utalnak, amelyeket a test, a lélek és a szellem használ..."

(Gienger, 2009, pp:16-18)


No comments:

Post a Comment