What is MediDance?

MediDance - the movement-meditation with eyes wide open was created more than 15 years ago by Hungarian dance master and movement-therapist, Krisztina Kiss.

The unique, registered trade mark system combines different dance styles like afro, latin, oriental fusion, jazz etc. with yoga, chakra-meditation and relaxation techniques in order to achieve a total harmony of mind, spirit, soul and body.

Its proven positive effects on metabolism, immune and lymphatic system are the key of its growing success!

2011/02/13

BOLDOG SZÍVCSAKRÁT!

Mivelhogy jól meggyógyultunk, megérkeztünk ésatöbbi ésatöbbi szeretettel és Valentinnal várunk mindenkit ma 19:00-től az Erzsébetvárosi helyszínen!

2011/02/08

IMMUNERŐSÍTÉS











"... A fertőzések és a betegségek rövid időn belüli kiújulása legyengült immunrendszerre utal, ezért annak erősítése javasolt, hogy elkerüljük az újbóli tüneteket.
Természetesen szükség lesz egy méregtelenítési programra, mivel a toxikus anyagoktól eltömődött szövetek felgyorsítják a betegségek megjelenését, és gátolják a helyes immunválaszt. A teljes értékű ételeken alapuló megfelelő táplálkozás és a rendszeres tisztító kúrák nagyon hatásos módszerek.
További védelmet nyújthat, ha a szánkat és fogainkat hidegen sajtolt napraforgóolajjal öblögetjük minden nap 10-20 percen keresztül. Az olja megköti a méreganyagokat és az ételmaradékokat, így megtisztítja a szájat, az ínyt, a fogakat és a légutakat. Ezzel a módszerrel tehát megelőzhetjük a náthát stb. Ezt az olajat azonban soha, semmilyen körülmények között nem szabad lenyelni!
Emellett nagyon fotos, hogy fokozzuk testünk általános ellenálló képességét. Csak a karbantartott immunrendszer képes megfelelően reagálni a támadásokra. A bizonyított hatékonyságú (hagyományos) gyógymódok számos nagyon egyszerű módszert tartalmaznak: Ilyen például a friss levegőn végzett testgyakorlás (mindenféle időben!), a nyitott ablak melletti alvás, vagy a hideg-meleg váltott zuhany.
Azoknak, akik nem végeznek megeröltető fizikai munkát, fontos,hogy időről időre a szabad levegőn tartózkodjanak, s olyan gyakorlatokat végezzenek, amelyek verejtékezéssel járnak. Kerékpározhatunk, sétálhatunk, túrázhatunk, de hatásosak a hétköznapi dolgok - kertészkedés, favágás stb. - is, amelyek eléggé fárasztóak ahhoz, hogy megizzandjunk tőlük. Olyan alternatív testmozgásokat is érdemes végezni, mint a jóga, a taj csi vagy hasonló, firss levegőn végzett gyakorlatok, de a csecsemőmirigy rendszeres ütögetése is hasznos (a szegycsonton, a szív és a torok között). Ezek mind hatásosan erősítik az immunrendszert.
Természetesen az alacsonyabb stressz- szint és a kisebb érzelmi feszültség is eredményes... Közvetlen kapcsolat van érzelmi állapotunk és immunrendszerünk között. Akármilyen válsággal találjuk szemben magunkat - öregkori fájdalmak, gyász, félelem, konfliktusok és problémák -, meg kell oldanunk - ha szükséges, terapeuta segítségével.
Ha úgy tűnik, hogy 'valami van a levegőben', és sok barát, családtad és kolléga beteg, vagy járvány idején védjük magunkat és immunrendszerünket echinacea készítményekkel, amelyek készen kaphatók a herbáriákban vagy a bioboltokban.

A kristályok szintén támogathatják, segíthetik a betegségekkel szembeni védekezést és az immunrendszer regenerálódását, akár egy-egy súlyos betegség után is.

A krizokolla erősíti az immunrendszert, mivel tisztítja a szöveteket és a nyirokrendszert. Alkalmazható megelőzésként is, ha valakinek erős hajlama van a fertőzésekre, de a gyógyulás felgyorsítására is, a betegség folyamán. Segít továbbá, hogy nagyobb érzelmi stabilitást érjünk el stressz, határozatlanság vagy más bajok esetén.

Az epidot segít újraépíteni az immunrendszert egy súlyos betegség után, és normalizálja a testi funkciókat. Főleg akkor alkalmazható, ha valaki közvetlenül a betegség lefolyása után még nagyon gyengének érzi magát. Annak is hasznos lehet, aki hajlamos a fertőzésekre. Lelki vonatkozásban: hatásos a stresszel és a fájdalmas tapasztalatokkal történő megküzdés idején. Segít legyőzni a frusztrációt, a gyászt és az önsajnálatot, ezáltal érzelmileg fejleszt minket.

A heliotrop különösen a betegségek kezdeti szakaszában, illetve gyulladásos állapotokban hatásos. Mindkét esetben azzal támogatja az immunrendszert, hogy semlegesíti a fertőzés okát, és ezzel segít visszaszorítani a betegségeket. Lelki síkon támogatja a pszichológiai önvédelmet, és kivédi a nemkívánatos hatásokat.

Az óceánjáspis az egyik legjobb immunerősítő kristály. Támogatja a szövetek méregtelenítésé, serkenti a nyirokáramlást, és javítja az immunrendszer fertőzésekre adott válaszkészséget. Alkalmazható megelőzés céljábó, amikor nagy a fertőzés kockázata, vagy a bakteriális vagy vírusos fertőzés bármely szakaszában. Különösen hatásos makacs vagy legyengítő betegségek esetében, hiszen új energiát és erő ad a gyógyulási folyamatokhoz..."
(Gienger, 2009, pp.: 129-130)

2011/02/07

KALCEDON















"...Finom kék, galambkék, olykor kékeszöld, barnáskék, szürkés, üveges vagy viaszos fényű, általában homályosan áttetsző finomszemcsés kvarcmódosulat.

Nevét valószínüleg a boszporuszi Chalkedon városról kapta, de már Atlantiszon a tizenkét szent kő közé tartozott. Az ősi tibetiek a lótuszvirág jelképeként a tökéletesség, az igazi szépség és az erő szimbólumaként értelmezték. A mágusok szerint nem csak lázcsillapító és egészségvédő, hanem fokozza a testi erőt és befolyásolja az időjárást is. A víz és a levegő elem keveredését hordozza magában. A kereskedelemben előforduló kalcedonokat általában mesterségesen állítják elő: festett achátok. A jupiter hatása alatt álló, a Nyilas jegyéhez kapcsolható követ éjszaka, ametisztröggel töltsük fel.
A kalcedon tiszta, kékesfehér színével a torokcsakra betegségeire, a torok-, és mandulagyulladásra hat, erősíti a hangszálakat, a toroktájéki műtétek után is segít. Az ádámcsutkára téve kellemes, nyugató hangulatot teremt.
Dadogósoknak, szónokoknak, énekeseknek egyaránt javasolt, a hangszálakat védi, a beszédünk tisztább, érthetőbb és nyugodtabb lesz. Elixírjét igyuk, ha rekedtek vagyunk, ha elmegy a hangunk, esetleg kapar a torkunk. Fordulhatunk hozzá súlyosabb esetekben is pl.: kóros rekedtség, átmeneti süketség.
Nyakláncként köhögésnél, hörghurutnál hordjuk. Lázcsökkentő, erősíti a hallást, a szem izmait, javasolt a zöldhályogra. Támogatja a pajzsmirigy anyagcseréjét, jótékonyan hat az öngyógyító központra, fokozza a szervezet nyiroktermelését, hat a vörösvértestekre, a vérkeringésre, gátolja a vérzést.
Gyógyítja a nyálkahártyát, az ödémát, tisztítja a bőrt. Erősíti a csontokat, a csontvelőt, a tüdőt, a lépet, a szívet, csökkenti az érelmeszesedést, gyógyítja a gennyes sebeket, a leukémiát. Csökkenti az epekőképzódésre való hajlamot. Idegnyugtató hatását Hildegard fedezte fel. A nők köve, mert elősegíti a kismamák tejképzését, ezért a szoptató anyák köve. A változás korában csökkenti a nyők érzékenységét.
Megnyitja a torokcsakránkat és ezzel elnyomott érzéseinket felszínre hozza. A kalcedon megtanít végighallgatni a mások gondolatait, megtapasztaljuk, mit érez és gondol a másik, így tisztázhatja a félreértéseinket. Ugyanakkor a saját gondolatainkat is jobban rendezzük, figyelmessé, kitartóvá tesz.
A szóbeli vizsgákon tartsuk magunknál, mert izgatottságunkat elmulasztja, higgadtságot, jókedélyt biztosít, fejleszti a kifejezőkészségünket..." (Sang-E-Sitara,1998,pp.: 170-172)

2011/02/03

10 milliószoros nap


..négyszer lesz ebben az évben is, ma van az első.
Sok helyen sokféle leírása van, itt egy viszonylag kompakt:

Évente 4 ilyen nap van a tibetiek szerint.
A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak.

A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap (Düchen-jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat.

Egy évben négy fő különleges-rendkívüli Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól.

Azt mondják, hogy ezeken a napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ebből kifolyólag a spirituális gyakorlatok végzése erősen javallott.

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) – Shakyamuni Buddha követői hitének erősítése végett csodatévő cselekedeteket mutatott be.

Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik, amit tibetiül Saga Dawaának neveznek. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünnepli. Buddha 35 éves korában Bodhgayában megvilágosodott. Saga Dawakor Kushinagarai parinirvánájának évfordulójáról is megemlékeznek.

Chokhor Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

Lhabab Düchen – A tibeti naptár kilencedik hónapjának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette Őt a Szamszárából való szabaduláshoz. A követői kérésére Viswakarma isten által készített különleges létrán visszatért a mennyekből.

(A tibeti naptár a hold járására épül. Egy tibeti hónap 30 napból áll, ezért minden harmadik évben egy hónappal megtoldják az évet és ezzel körülbelül behozzák az addigi naptári eltéréseket, és érik utol a külvilágot. Ez a hónap rendszerint az év legsikeresebb hónapjának a megismétlése. Mivel egy hold évben csak 354 nap van, így egyes napokat megdupláznak, másokat kihagynak. Régen Tibetben az állami főasztrológus készítette el a következő évi naptárt, ami igen fejlett matematikai és asztronómiai számításokon alapul. A tibeti hónapokat számozzák, viszont a hét napjait a napról, holdról és az öt látható bolygóról nevezték el.)



Forrás:
http://www.pcddallas.org/Tibetan_Calendar_2009.htm


Ezek alapján a

10 milliószoros napok 2011-ben:

Február 4.
Május 17.
Július 5.
November 17.

10 milliószoros napok 2012-ben:

Február 22.
Június 4.
Július 23.
November 6.

Ezeken a napokon minden teremtés
10 milliószoros erővel hat.
Fontos, hogy arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben.
Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel. Nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket.

A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni.
Küldj fényt, szeretetet a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek.
Lásd a Világ békét ünnepelni!

Tegyél meg mindent, amit szeretnél
10 milliószoros erővel hatni!

Szólj minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezeken, a napokon!


2011/02/01

FEBRUÁR 14-IG ELMARADNAK AZ ÓRÁK


A vírusos tüdőgyulladás nem egy vidám dolog... sokmindent nem lehet csinálni két hétig és ezek alól a MediDance sem kivétel :-(.
Nagyon úgy néz ki, hogy 2011. 02. 14-ig nem lesznek órák.

Addig is BÉRES CSEPPET MINDENKINEK!